Nyheter

28/5-19 

Nu är nya låtar klara och den första kommer släppas den 21/6. Låten heter "Hon måste va blind, han måste va dum".  I höst hoppas jag släppa en ny EP. 

Det är mycket nytt med låtarna. Jag har bla valt att jobba med Kaptens Studio och KNY. Har valt att göra det som soloprojekt utan något band bakom mig. Hoppas ni gillar det? 

Rickard 

 

24/11

Tyst nu, tyst länge. För länge. Men på torsdag drar vi igång med en liten intim spelning på Kulturkammaren i Norrköping. Vi öppnar 20.00 och får stöttning av Farout och Malin Bratt. 

https://www.facebook.com/events/235881693610618/

Hoppas vi ses där!

/Rickard 

 

30/6

Vi har gjort klart med vår första manager/bokare. 

För bokningar och kontakta Jonas Valdes. 

Mail: Jonasvaldes3@gmail.com

Telefonnr: 0737891169

 

2/5-2017

Första recensionen av min nya platta i NT 2017-05-02

17/3-2017

Då vår eminente gitarrist Johan Andre har för många strängar på sin lyra (gitarr) har han inte tid och leka med oss längre. Vi har därför beslutat att gå skilda vägar. Känns tråkigt och mista en sån hyvens kille och duktig gitarrist! Glädjande är att vi efter första repet kände att vi hittat rätt med en ny gitarrist. Även hon med förlutet i gamla Plusgrader. Vi välkomnar Sara Bokvist på elgitarr i Vågerud. Nu ser vi fram emot skivsläpp, releaseparty 2.0 och få spela nya plattan live.

7/3-2017

Nu är det snart dags. Inom kort kommer jag släppa mitt första album till en början med digitalt. Skivan kommer heta "Valet"". En skiva jag jobbat med över 1 år. Där varje låt och text förhoppningsvis har sin plats och tillsammans skapar en helhet.... Inte en singel, inte en speciell hit, ingen text med ordet BABY. Utan en hel skiva där varje låt har sin plats som tillsammans skapar ett album.

Kalla det gammalmodigt, tråkigt och bakåtsträvande. Men många saker inser man när man blir äldre. Man kommer längst med att vara sig själv och inte spela någon annan. ....Ett hjärta av bly handlar om mig och om dig, inget annat! Jag är stolt och hoppas du också hittar låtar, ord eller saker som tilltalar dig.

Kram Vågerud

22/1-2017

Konstig ordning på saker. Först ger vi en releasefest. Men släpper ingen skiva! Sen bestämmer jag att spela in fler låtar. Och till slut blev det mitt första album.. 2017 släpper Vågerud sitt första album. Skivan är klar, nu hobbar vi på omslag och annat smått och gott innan vi är redo för släpp. Och vem vet, kanske blir det en releasefest till! 

Under 2017 kommer vi ut till er och hoppas få spela skivan så många vi bara kan. 

/Vågerud 

22/5

Tack för en grym releasefest igår. Puss och kram till er som kom. Nu finns äntligen  första singel ute på iTunes och Spotify. Nästa singel kommer släppas snart. 

/R

 

29/4-16 

Skäms att jag inte skriver mer o oftare. Men tiden på dygnet måste räcka till. Skivan börjar bli klar. Snart 4 låtar färdigmixade. Ser fram emot när allt är färdigt och få en helhel. Har även gjort klart omslaget ihop med Linda Bjarnesjö, bli lite udda och förhoppningsvis sticker de ut lite också.

Även klart med datum för releaseparty den 21 maj kl 20:00 på Kulturkollektivet på Slottsg. 133 . Mer info finns på mitt evenemang på Facebook. Får ni bara inte missa! 

https://www.facebook.com/events/157595651302366/

12/3-16

God morgon alla vänner. Nu är det snart dags på riktigt. Första låten är skickad till mixning till Sthlm (Markus Videsäter, producent åt bl.a. Norlie & KKV, Emil Berg) skall slutproducera och mixa. Vår producent Anders Berlin har gjort ett fanatiskt jobb och lovar ett liter annorlunda Vågerud. Stolt och ser framemot att släppa låtarna! Har ingen exakt datum för relese ännu men kommer strax. Det kommer även bli ett grymt releseparty som jag hoppas ni bokar in.

 

21/1-16 

En glad nyhet, vi håller på att spela in nya låtar. TIllsammans med producenten Anders Berlin hoppas vi komma med något lite annorlunda och nytt sound. Grunden är lagd på alla låtarna och snart börjar vi få ihop helheten. Ser sjukt mycker fram emot att få släppa låtarna. 

/Rickard 

13/8

Idag har vi repat med vår nya gitarrist. Men först vill jag börja med och tacka Pontus Orraryd för sin tid i bandet och ett grymt bra jobb. Lycka till med studierna i USA:)

Vår nya gitarrist är gitarrvirtuosen Johan Andre. Mannen med mest pedaler i Norrköping. Johan levererade direkt första repet och kommer bli en stor tillgång! Välkommen Johan.

6/8

Tack alla som var på Knäppingsborg och gjorde det till en magisk kväll. Vilken kväll! Värme, underbar publik, mysig stämmning och duktiga musiker. Stort jävla TACK alla inblandade. Snart kommer ni kunna se klipp på min FB sida från kvällen. Skriv gärna något snällt i min gästbok eller på FB-sidan. 

Nu blir jag sugen på att skriva ännu mer musik. Ni är min inspiration! 

https://www.facebook.com/pages/V%C3%A5gerud/166455783929

/Vågerud 

31/8

Nu kör vi på för fullt. Igår en fantasiskt skön spelning i Linköping och grym publik trots den kalla sommarkvällen. Stort tack! Imorgon lördag spelar vi (unplugged) på Dentusgrottan i Grebo. På onsdag 5/8 tar vi över Knäppingsborg i Norrköping (19:00), be there! 

/ R

 

23/4 

Tack till alla som kom och lyssna på oss på Villa Sandhem, utan er är vi ingenting. På fredag 24/4 spelar vi på Skandia teatern i Norrköping. Det får ni bara inte missa. VI är supertaggade och hoppas att ni kommer och gör det till en fantastisk kväll tillsammans med oss.

/R 

 

29/1-15

ÄNTLIGEN. Nu ligger första låten ute till kommande skivan. Plattan kommer heter "Om du ändrar mig kommer du att ångra dig" och första låten har samma namn! Glad, stolt o pank. Tack till världens bästa band, producenten Zebastian Swartz, Mixning/masting Niklas Berglöf och alla andar som stöttat mig. Men framför allt tack till min familj, älskar er! 

Ett extra tack till Victoria Petersson för målningen på ursnygga omslaget. Grymt, fortsätt tor på det du gör! 

/R

10/1-15

God fortsättning. Nu kommer det snart hända massor. Just nu pågår mixningen av min nya skiva och snart kommer ni få höra resultatet!

12/12-14

Skäms på mig som inte uppdaterar och visar mina lyssnare lite mer respekt. Men ni skall veta att vi jobbar på med skivan och att det börjar närma sig men tar alltid mycket längre tid än man tänkt och vill. Just nu letar vi rätt person för mixning och lite sista kreativ input!  Hoppas kunna släppa skivan i vår! 
Skivan kommer bli en EP på 5 låtar, bla en klassisker i nu tappning. 

God jul & Gott nytt år/Vågerud 

2/9

Länge sedan, alldeles för länge sedan! Men händer en del med bandet. Vi har fått en nya gitarrist som heter Magnus Petersson som kommer bli en stor tillgång. En "göra go" kille som man säger i Göteborg. 

Vi håller på att spela in nya skiva. Två låtar är klara och kommer släppas digitalt under hösten medan vi fortsätter spela in nya skivan. I samband med nya skivan kommer det även hända lite på hemsidan. 

I helgen smygspelade vi i Karlstad på en privat tillställning. Inte hela bandet men succé ändå! Håll koll på hemidan och FB så händer det snart saker! 

/Rickard 

15/3

Tack Dynamo för en kul spelning. Ligger nu ett kort mobilklipp från spelningen på Facebook. Under "lyssna" har jag nu lagt upp vår akustiska spelning på Sveriges Radio. Lyssna vet ja! 

Nu är det klart att vi kommer påbörja inspelning, igen. Har hänt mycket och många turer blir det. Men var inte nöjd med det vi spela in så kommer gå in i studion igen i maj. Denna gången blir det med mycket talangfulla och begåvade Sebastian Swartz som producent och vi kommer spela in i Hufvudsstaden Studio http://hufvud.se/. Känns helt rätt och tror att Sebastian är rätt man att lyfta oss till nästa nivå!

/R

 

6/3

På lördag spelar vi i Norrköping på Kulturkammren. Entré öppnar 20:00, be there!

/R

27/2

Idag spelade jag live i P4 tillsammans med Blackbyrd. Här kan ni lyssna hur det lät:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5795876

Anledningen till att vi spela på radion är Antimellokvällen på Dynamo den 8/3. Vi kommer spela ihop med Blackbyrd och hoppas ni kommer och lyssnar på oss.

/R

11/1

Det var ett tag sedan vi spelade på hemmaplan, för alla, till dem bästa, och från dem bästa! Den 8 mars spelar vi på Hallarna i Norrköping (f.d kulturkammaren) och hoppas så klart både trogna fans, nya fans och alla vänner kommer och gör det till en fantastik kväll! 

Vi hoppas inom kort presentera ytterligare ett band. Det kommer även finnas möjligheter att fika.

Entrè 80 kr

/R 

28/12

God fortsättning!

Nu blickar vi framåt mot 2014 och ny spelningar. Den 19/1 spelar vi på anrika kafé de luxe o Växjö och deras "sköna söndag" koncept. Det kommer bli riktigt bra och vi ser fram emot det. På scen 20:00.

/R

 

17/11

Shit vilken spelning i fredags på Villa Sandhem och bra efterfest. Fått massa mail och glada tillrop från publiken som var där. Känns otroligt roligt och stimulerande att få så positiv feedback. Ni som inte tog chansen att se hos får en möjlighet nu på lördag på Palatset i Linköping. Lovar en grym spelning med ett grymt band.

Stort tack publiken och Villa sandhem!

 

13/11

Tack Trappan för en kul spelning. Nu satsar vi inför spelningen på Villa Sandhem på fredag. Hoppas vi ses där=)

/R

7/11

Dålig på att uppdatera hemsidan sist tiden. Men vi jobbar på med nya skivan och spelningar. Idag är vi grymt pepp på vår spelning på Trappan ikväll. Hoppas vi ses där!

/R

20//9

En dålig och en glad nyhet!

Jag och bandet har bestämt att inte släppa en skiva i höst. Vi kommer istället släppa en helt fantastiskt fullängdare 2014. Under hösten kommer vi fortsätta spela in och lovar alla fans något nytt, något gammalt och någon helt ny version. Men kanske kommer det en litet aptit retare innan skivan släpps. Vi är i princip klara med 5 låtar och letar just nu duettpartner till en av låtarna!

Vi kommer dock ta chansen att spela live så fort vi får den. Så kom och lyssna på oss live, då är vi som bäst!

/R

26/8 

Vi jobbar på med nya låtarna. På youtube "Vågerud" kan man tjuvlyssna på akustiska versioner av två av våra nya låtar. FInns även länkat under "lyssna". 

/R 

7/8

Här kommer ett litet ihop klipp från vår senaste spelning på Västkusten. En otroligt mysig och skön spelning med allt från skratt, tårar och dans. Ljudkvalitén är sådär då det är inspelat på en phöne, men okej med bra lurar eller högtalare. Hoppas vi ses live snart någonstans i Sverige!

http://www.youtube.com/watch?v=WIO7cln3saU

 

30/7

Nu börjar vi få klart med lite bokningar för hösten. Den 7/11 spelar vi på hemmaplan, Trappan Norrköping. Kommer snart bli klart med fler spelningar. 

/R

27/7

Stort tack till bandet och Bosse Savik som hjälpte till och spela in oss. Nu väntar vi med spänning på slutresultatet. Allt förgylldes med en riktigt bra spelning i ett näsan fullsatt Bärfendal. Med en publik som både grätt, skrattade och dansade. Musik skall beröra!

22/7

Nu har dag 1 avslutats om man bortser från lite förarbete på lördagen. Känslan är riktigt bra. Vi bara älskar ställer vi är på (förutom luftmadrassen och min rygg som inte går ihop vilket gör att jag skriver inlägg kl 05.30 på morgonen). 

Inspelningen går fort fort framåt och det är en schyst och avslappnad känsla där man inte kan göra annat än att må bra, njuta och fokuserar på musiken. Det är inte bara bra väder utan också otroligt vacker där vi spelar in. Ändå som är synd är att det blir lite för lite bad och sol! 

Vi har ihop med vår producent och tekniker valt att spela in allt så nära live man kan komma för att skapa rätt nerv och känsla. Det känns helt rätt och skapar en musik som vi står för och där låtarna kommer helt till sin rätt, äkta och ärligt. Det är också något som vi kan stå för live då vi kan återskapa soundet live. Så lovar en riktigt bra konsert på torsdag som kommer bli sjukt intim i vår lilla lokal och ett band i riktigt bra form. Det vill ni inte missa....

/R

18/7

På lördag börjar vi inspelningen av nya skivan, vi är sjukt laddade. Lagom till detta och vår spelning den 25/7 lanseras nu Vågeruds första merchandise. En snygg sandfärgd t-shirt (S-XXL) som finns att köpa för 100 kr. Skicka ett mail om du vlll beställa (100 kr + porto). Det går jiu inte att motstå den söta modellen! 

 

27/6

I sommar (v.30) kommer du kunna köpa Vågeruds första merchendise. En snygg ljus T-shirt med Vågeruds logo på bröstet, niiiiice! Tröjan kommer kosta 120 kr och går att beställa redan nu om du vill vara säker på att få en=) 
Köp
en snygg T-shirt och visa att dy är en stolt "Vågerud" fan!

11/6

Den 25/7 spelar vi live på Bärfendals bygdegård. Detta gör vi som en avslutning på vår skivinspelning som gjort under veckan. Vi lovar exlusive och intim spelning och en hel del nya låtar. På scen runt 21.00, entré 50 Kr. Se till och vara där!

(Åk från Dingle längst 174:an mot Bovallsstrand, Sväng in mot Bärfendalskyrka och ta sen första höger)

Välkomna

/R

1/6

Den 1/5 var min sida dagens hemsida. http://www.dagenshemsida.n.nu/hela-listan. 

"Idag är Rickardvagerud.se utvald till dagens N.nu hemsida. En sajt i stilren och snygg design om singer- songwritern Rickard Vågerud. På sajten får man lyssna på smakprov ur Vågerudsrepertoar och läsa mer om Rickard i hansbiografi. Här finns också ett trevligt fotoalbumoch en gästbok att lämna avtryck i om man så önskar"

Just nu repar vi och finslipar inför sommarens inspelning. V30 kommer vi åter åka till Västkusten och spela in, ser fram emot det och skall bli kul att jobba med Bosse Savik igen. 

/R

 

3/4

STORT TACK TILL FLAMMAN. Sjukt kul spelning! 

/R 

25/2

Den 3/3 spelar vi på Flamman i Linköping, ett riktigt favoritställe. Intimt och trevligt ställe=) Vi jobbar även just nu på att spika en datum på Cooperfield i Sthlm. 

/R

11/2 

Nu är det klart att vi v.30 åter kommer åka till västkusten för att fortsätta med vår skiva. Det går långsamt framåt men det går och det kommer blir bra. 

/R

31/1

Idag fyller min dotter 6 år, stort=) I bandet jobbar vi på med vårt live set. Mycket nya låtar kommer dyka upp och det låter riktigt. Det som känns roligt är att vi fortsätter att utvecklas som band och hittar varandra mer  mer. Nya gitarristen Johan är en stor tillgång och injektion. Just nu jobbar vi med en gammal låt i en nya tappning "Sista raden". Jag och alla i bandet längtar till att få spela live igen! 

/R

 

3/1

Så sjukt nöjd, grymt bra rep idag där allt börjar falla på plats. Nu har jag hittat dem sista pusselbitarna i två nya gitarrister och börjar få ihop ett riktigt starkt set. Nu har jag ett riktigt superband och redo att erövra Sverige =) 

Sång: Vågerud
Piano/sång: David Richardsson
Bas: Johan Åhman
Trummor: Tobias Bergsten
Gitarr: Johan Särnbrink
Fiol/sång: Ellen Lycke
Trumpet/rythm: Markus Videsäter

/R

1/1-13

Nu har jag släppt mina två första låtar till kommande album. Låtarna kommer släppas som en tvåspårig singel med låtarna "I Stormens öga" och "Fönstertittarna. 

Vi har även börjar boka in spelningar för våren. Kommer snart komma mer info på hemsidan. 

/R 

22/12-12 

Snart julafton. Går släppte jag en litet försläpp på min nya singel "I stormens öga". Ni kan lyssna på den under fliken lyssna. 

Vi har även valt att ta in en ny gitarrist. Han heter Johan Särnbrik, vi välkomnar Johan till bandet.

God Jul/ R 

10/11-12

Fan, för över ett år sedan gjorde jag en enklare liveversion av en Miss Li. Idag snodde Uggla den. Min version är bättre, vad tycker du?

Jag har hört om en tjej

4/11-12

Nu har vi spelat. Kul men samtidigt jobbig! Det blev två nya låtar samt att vi skall spela in en låt till under november. Nu är det lite små saker som saknas och sen mixning. Sen är låtarna klara. 

R

 

30/10-12

Imorgon fortsätter vi med inspelningen av vår kommande EP. Kommer bli sjuk kul och sjukt bra! Är taggad och ser fram emot att få spela in.

/R

23/10-12

Igår hade vi ett sista rep inför inspelningen v.44 och har bestämt vilka låtar vi skall spela in. Ser fram emot inspelning och att få dela med mig av låtarna till er!

/R

8/10-12

Underbart! Nu finns Fönstertittaren i Sveriges Radio arkiv (mediafil 23072). Så fort det finns möjlighet, ring in och önska. Hjälp mig att nå ut genom mediabruset och möjligheten att nå en större skara lyssnare. Önska låten på lokala P4, önska på P2 m.m.

Nu är det även klart att v44 går vi in i studion igen, så håll ut. Snart kommer det mera!

/Rickard

7/10-12

Nu är det klart med ny gitarrist! Vår nya gitarrist heter Annika Vikström. Annika har gått musikhögskolan i Malmö och har stor erfarenhet av att jobba som musiker. Hon jobbar idag som gitarrlärare. Vi är övertygande om att Annika kommer höja nivån avsevärt på gitarrspelet och bli en stor tillgång för bandet.

/Rickard

1/10-12

Nu finns "Fönstertittaren" att köpa på iTunes, Amazon, Ubetoo m.m Den finns även på Spotify och lyssna på eller ladda hem. På youtube finns även min video.

/Rickard 

 

26/9-12

Äntligen kan vi stolt presentera en försmak av den kommande skivan! Detta i form av den splitternya singeln "Fönstertittaren", vilken spelades in under några glada dagar på Västkusten i Juli. Tillsammans med den erkände ljudteknikern Bo Savik och producenten Ulf Lundgren lyckades Rickard Vågerud och hans band komma upp med ett sound som känns helt rätt.


Singeln släpps på Lördag den 29:e September och finns då tillgänglig att köpa på bland annat Itunes. Inom en snar framtid kan man även höra den på Spotify. Hoppas ni gillar vad vad ni hör och att ni ser fram emot att höra mer!

Stort tack till våra nya vänner Trinor Jensby Grimstvedt som gjort skivomslaget och Johan Mild som klippt ihop våra kassa videoklipp till ett försök till en musikvideo=)

Lev väl!

18/9-12

Hörs vi för lite, syns vi inte, finns vi inte. Jooo då, men just nu jobbar vi på nya låtar och vill att det skall bli riktigt jäkla bra. I slutet av september kommer vår singel till kommande skiva "Fönstertittaren" officiellt att släppas på Itunes, Spotify m.m. Vi kommer även släppa en enklare video till låten som spelades in under inspelningen av låten.

Imorgon skall vi testa en gitarrist till bandet. Vi är ju lite få i bandet med bara 7-man så varför inte ta in en till! Vi känner att musiken har gått åt det hållet att vi behöver en bra gitarrist för att fortsätta utvecklas och framför allt hålla den höga kvalité som vi vill göra... 

Ser fram emot att se vad han kan tillföra imorgon! Nu måste jag fortsätta och göra klart skivomslaget till. 
/R

31/07-12

Det händer mycket kring bandet just nu! En ny singel är inspelad och samtidigt som promotandet för denna är i full gång sitter vi nu i replokalen och jobbar med att applicera det nya soundet på några av de äldre låtarna. Något annat nytt är att det nu är jag, Martin Juhlin, som har hand om hemsidan och övriga sociala medier. Jag spelar Akustisk gitarr och olika rytminstrument i bandet, men kommer alltså från och med nu även ansvara för detta. Har ni några frågor som rör bandet är det bara att höra av sig under fliken ”Kontakt”. Ha det bäst så länge så hoppas jag vi ses ute i folkparkerna så snart som möjligt!

Snart kommer det komma en datum för release på våra två singlar. Håll ögon och öron öppna. I samband med detta kommer det även släppas lite annat material

Ps. Kika in på hemsidan lite då och då och håll er uppdaterade på nya spelningar etc! 

120713

Hej på er! Nu är inspelningen färdig och det blev två låtar. Det har gått sjukt bra och ser verkligen fram emot att få presentera de nya låtarna......Dock blir det över 4-5 veckors väntan på mixning och mastring. Men kan lova att det kommer vara värt att vänta på. Jag och alla i bandet, producenten, teknikern är sjukt nöjda. Alla som fått "tjuvlyssna" på ruffmixen blir tagna med storm. Stort!  

STORT TACK till alla inblandade. Bandet, Bärfendals förening, Producent/Tekniker Bo Savik och Ulf  Lundgren. Störst tack till min fru och familj som gör det möjligt=) 

Kommer bli lite förändringar på hemsidan. Martin i bandet kommer ta över denna sysslan och sköta om hemsidan. Han får presentera sig själv snart.

/R

 

120601

I lördags spelade vi på en 60 års fest och tror det var mycket uppskattat trots den skiftande åldern. Blev allt från sång till styrdans =) Annars ligger vi rätt lågt nu med fokus på inspelningen i sommar. V.28 åker vi till västkusten och stänger in oss och ser vart de tar väg!

/R

120422

Varit tyst ett tag nu! Det beror på att vi håller på med ett stort jobb inför inspelningen, att hitta rätt i vår ljudbild och framför allt få alla och förstå hur jag vill att det skall låta. Det är spännande och kommer blir riktigt bra! 

/R

120320

Nu är det klart. I sommar kommer vi spela in och det blir i en fantastisk miljö på västkusten! Jag vet inte i nuläget vad de kommer bli. Men de kommer inte bli en hel skiva utan vi kommer sätta oss ner,  njuta, bada, skapa, och göra det bästa vi någonsin gjort. Men vi kommer jobba med en grym producent och en av sveriges bästa ljudtekniker för att få ut det bästa av sången, låtarna och musikerna. 

Men lovar att ni kommer få ta del av det så småningom =) 

/R

120313

Snart kommer vi till Sthlm och Broder Tuck igen.  Skall bara få bekräftat att alla i bandet kommer så vi kan spika datum.

Ses i Sthlm/ R

120309

I onsdags spelade vi på Flamman i Norrköping. Riktigt mycket folk, bra respons och grym stämning! Stort tack all publik och Flamman för att vi fick komma   /R 

flamman-221.jpg

120307

Ikväll spelar vi på Flamman i  Linköping.

Välkommen

/R

120304

Satan va kul det var och spela i GBG. TACK Thomas som arrangerade, tack ljudteknikerna för bra jobb, tack Animal Club för en bra spelning. TACK Göteborg och all publik! Hoppas vi får komma tillbaka till Henriksberg! 

/R

 

120227

Nu är jag och hela bandet sjukt taggade inför veckans spelningar. På torsdag står vi på Trappan stora scen och på fredag bär det av till Göteborg och Henriksberg.  Hoppas vi ses där!

/R

120224

Ny spelning inbokad 7/3 på Flamman, Linköping. 

120217

Nu ligger äntligen alla låtar ute på hemsidan som vi spelade in på Trappan. Allt är inspelat live och inga klippningar för att få det låta bra, behövs inte med dem musikerna jag jobbar med=)

Vi valde dock att spela in det utan publik för att inte få någon "oväntat" besök. En söndag lånade vi kårhuset Trappans lokal och ljud. Plockade upp, spela in i 4,5 timme 9 st låtar och sen packa ihop. Sen har vår ljudtekniker och trummis mixat ihop allt så allt hamnar "rätt" så som vi vill att de skall låta live.  När vi spelade in hade vi alla hörlurar så blev lite jobb att pussla ihop ett bra scenljud. Men nu är det klart och hoppas ni gillar det.

Låtarna ligger under "lyssna".

/R

120214

Nu kommer det snart komma ut mer låtar från vår inspelning på Trappan. Håll öron och ögon öppna!  Nu laddar vi för fullt mot Trappan den 1 mars och Henriksberg GBG 2 mars.

/R

120211

Tack alla på Röntgen avd på Vrinnevi Sjukhuset. Vilken fest, det var riktigt kul och få spela på er personalfest! Det är inte alla gånger jag har folk som dansar och sjunger med till min musik. Ingen önska ens Creedence! 

Stort tack!

/R

 

120130

NU LIGGER NYA LÅTAR UTE UNDER "LYSSNA"

Håll öron och ögon öppna för snart kommer även en låt som inte går att sitta still till läggas ut på hemsidan. Den heter "Satan vad du är feg!  

Ps. Tyck gärna till under gästboken. 

Vill poängtera att det är inga studioinspelningar utan live så som vi låter på scen. Vill ni ha det ännu bättre, kom och hör oss live! 

/R 

120129

 

I morgon 30/1 blir det stor primär på hemsidan!!!!! 

Det kommer presenteras en grym version av en cover, min första! 

Allt är inspelat live så som vi låter när vi spelar på scen. Vi fick låna Studentkåren Trappan i Norrköpings och deras ljud. Packade upp ljudet och spelade in nio låtar under en eftermiddag! Ärligt och äkta utan några friseringar, klippningar eller röstfixande i en studio. Stort tack till Trappan och David Forsberg som är vår ljudtekniker och spelade in oss under dagen. 

Gillar ni det, då lovar jag vi är ännu bättre att uppleva live=) 

Ps
Skriv gärna några kommentarer på min gästsida! 

/R

 
120129

Tack Villa Sandhem och publiken  för igår. Alltid lika kul och spela i Niklas vardagsrum. Igår var det till och med lite spontan dans, tårar och extra nummer! 

Sen stort tack till bandet. Ni är fan inte bara grymma musiker utan även riktigt trevligt gäng att åka och umgås med. Se upp Sverige, nu kommer vi! 

/R

120126

På lördag smäller det i Katrineholm och Villa Sandhem. Premiär för flera nya låtar, ny trummis. Och till och med en oväntad cover.

 

Ses på Villa Sandhem

/R

120123

Igår spelade vi in. Ett stort tack till David Forsberg som hjälpte oss med ljudet, vi lämnade 03.00.  Och Trappan i Norrköping. Tungt och åka till jobbet imorse men de var det lätt värt. Sen ett stort tack till mina grymma musiker som gör att vi hinner spela in 9 låtar mellan 13-17, då sitter det bra.  En andra gång, sen klart. Målet var och göra en bra liveinspelning utan massa pålägg, klippningar som känns ärlig och äkta. De skall låta som ett bra utljud när vi spelar och så som vi låter live. De gör det och det låter jävligt bra. Så fort vi har fått ner det och mixat ihop allt så kommer det komma ut på hemsidan.

/R

________________

Vilket rep idag, och vilket röj! Idag har det hänt något historiskt i vår lilla "bubbla". Vi har fått klart med vårt första företagsgig! Och vi kommer inte spela covers....

Den 10 feb spelar vi på Laxholmen för personal på LIO. En kalas kväll för både oss och dom.... 

_____________________

Vill du ha musik på ett din företagsfest, är du trött på en trubadur som står och skriker "Sweet home Alabama eller "Who's the Fucking Alice till en trummaskin. Då skall du boka oss! Vi fixar en helkväll med musik där vi lovar att du slipper alla uttjatade covers. Vi erbjuder något som kommer kännas betydligt mer äkta och unikt!

Vi fixar allt från barpianist när ni minglar och dricker välkomstdrink till levande bakgrundsmusik under måltiden. Det skapar en trevlig och välkomnande atmosfär och en bra start på festen. Efter maten kanske det är skönt och röra på sig, då fixar vi discot. Du kan få allt från professionell DJ till någon som sköter musiken och spelar det ni önskar, så ni slipper höra halva låtar hela kvällen. Sen blir det live framträdande av Vågerud tillsammans med sitt eminenta 6-manna band. Ingen Sweet Home, inga uttjatade covers. Utan en musikaliskt akt som förhoppningsvis blir kvällens höjdpunkt och gör att just din fest var något utöver det vanliga som folk kommer ihåg. Lite mer genomtänkt, och lite mer unik... Sen dansar vi hela natten!

Självklart har vi med allt ljud, ljus och prylar. Det är bara och uppge plats och tid så fixar vi vi resten!


Hoppas vi ses

Rickard 

_________________

120116

På söndag smäller det! Då skall vi spela in äkta, ärlig och grym liveplatta.  Det har hänt mycket sen förra året. Fortfarande en del melankoli men framför allt mer upptempo, sväng och fullständiga släpp. Blandat med pamipiga stråkpartier till avskalat och naket. Jag lovar en grym skiva som snart kommer ligga ute på hemsidan! 

Min musiker är i högform och är några av Norrköpings bästa, jag lovar! Tjejerna på stråk bara blir bättre och bättre, David som alltid är lika grym på piano, vår nya basist Johan som är ett lyft, sen får man inte glömma värmläningen Tobias bakom trummorna. Tänk om jag kunde sjunga lika bra som han spelar. Då kunde jag kanske kalla mig sångare! Sist men inte minst har det numera smugit in en STHLM på kongas. Från början var de tanken i alle fall. Men numera spelar han allt från gitarr till melodica. Bandets allt i allo som gör det lilla extra. Vår "Gudrun med triangeln" 

Ser fram emot att få presentera vårt "Nya sound" och hoppas ni gillar det, eller rättare sagt älskar det....120109

111219

Hoppas vi ses när vi spelar i Katrineholm den 28 jan. Trappan spelningen kommer snart vara bokad, troligtvis 23/2 alt 1/3.

God Jul & gott nytt år 

111209

Nära till julen och är faktiskt färdig med de mesta julklapparna, skönt. I bandet har det hänt en del!

Daniel på trummor meddelande förra veckan att han måste hoppa av. Jobbigt, då det precis kändes så bra. Men en bra målvakt skall ha tur:) Lyckades "värva" Tobias Bergsten. Tobias är till vardags slagverkspedagog i Norrköping och ett grymt tillskott till bandet. 

Den 22 jan kommer vi spela in en liveplatta.  Kommer sen att finnas på hemsidan så ni kan lyssna!

111124

Nu är det snart jul.  Jag och bandet ligger lågt i dec då en del har andra uppdrag (spela jullåtar) vilket jag suger på och att folk har fullt upp med julbord och dyl.  Men kommer snart fastställa lite nya spelningar runt om i landet. Har även på gång en större grej i Norrköping ihop med två andra grymma Norrköpings band. Mer info inom kort!

 /R

101029

Nu händer saker. Vi har precis bokat in en spelning på Henriksberg, GBG. Klubb Krispigt.  Datum är den 2 mar, då tar vi över GBG! Kommer snart även komma upp fler spelning som är på gång!

Just nu håller vi på med att få till en liveinspelning med hela bandet. Så fort de är klart kommer ni kunna lyssna på hur vi låter nu för tiden och att vi faktiskt är ett grymt liveband. Kommer snart på hemsidan, Youtube m.m.

 

111022

Nu är det klart att vi spelar på Villa Sandhem i Katrinholm den 28/1. Ser fram emot det då det alltid är så intimt och personligt och spela där.

Tack Jocke & Sara för att jag fick sjunga på ert bröllop och att ni uppskattade det. Ni var otroligt vackra =) Ha en underbar bröllopsresa! 

110112

Vågerud ger eko i Sthlms natten. Vi har blivit injudna och spela på anrika Nalen i Sthlm. Tyvärr var vi redan bokade en av kvällarna och andra datumet så kunde inte vår pianist. Men känns kul och hedrande!  Vi hoppas därför vi skall få in ett datum som passar under våren 2012. 

Men var inte ledsna Sthlm, vi har andra spelningar på G i vår vackra huvudstad. 

Har även gjort klart med ännu en spelning på vårt FAVVO ställe och något som blivit som en hemmaspelning fast på bortaplan. Japp, vi kommer åter igen till Villa Sandhem i Katrineholm. Datumen är inte helt klart men kommer att bli efter nyår. Då fyller vi stället och ger krögare Nicklas fullt upp i köket och baren=) 

111010

TACK alla som var och tittade på oss på Broder Tuck. Det var grymt kul och hoppas alla var nöjda. Kanske vi snart dyker upp i Sthlm på ett anrikt ställe. Uppdaterar hemsidan när allt är klart! 

111003

Nu är vi sjukt taggade inför spelningen på Broder Tuck på lördag. Kom dit eller va en fegis!! 

110909

Spelning bokad på Broder Tuck i STHLM 8/10 kl: 20-01. Spelar ihop med några andra band. Maila för att köpa biljett. 

http://mihstore.com/klubbdislocated/ 

http://info.aos.se/sajter/brothertuck/

 

110831

Ikväll skal jag träffa Martin för första gången. Martin är tänkt och spela lite rythminstrument och gitarr ibland. Skall bli 

kul och se vad han kan tillföra och om det är en skön snubbe. 

Vill ännu en gång ge ett extra tack till Mathias för tiden i bandet och kommer sakna dig både musikaliskt och som person i bandet. Lycka till med studierna=) 

110820

Håll koll på spelningar, kommer snart uppdateras. 

110809

Under "Media" finns en intervju att läsa med mig i Norrköpings Tidningar. 

110801

Nu kan ni följa mig på Twitter/vagerud.

110725

Nu börjar jag ta ny sats mot hösten och vintern. Har ni tips på spelställen eller vill boka är det bara att maila.  Igår testade vi en ny basist då vår gamla tyvärr skall flytta, det kändes riktigt bra och skall bli kul och se hur det låter när hela bandet är med. Men är lovande! Har även en del nya låtar som skall repas in, men kommer bli ett lyft och gillar vårt sound och att vi mer och mer hittar rätt. Känns som mina musiker och jag förstår varandra mer och mer, vilket gör att vi lättare hittar rätt och pratar samma språk. Förra veckan blev jag intervjuvad av NT som kommer göra en personlig helsida om mig och min musik. Så håll ögonen öppna =) Sen vill jag ge ett STORT TACK till Mathias Noack som nu lämnar som basist för att bli klokare i GBG. Du har gjort ett kanon jobb och varit en stor del i utvecklingen och varit en grym tillgång. Riktigt tråkigt att du lämnar och ett stort lycka till! 

110613

Hej på er! 

Grymt skönt med sommar och ledighet. Blev inbjuden till festivaler men fick tacka nej då jag är utomlands då. Nästa år skall vi satsa hårt på festival gig. I år blir det tyvärr lite låg aktivitet under sommaren då många i bandet är borta. Kommer även byta basist då han skall flytta, så blir till att repa in allt igen. 

Annars är det en skön period just nu då jag istället för rep och annat kan fokusera på att skriva nytt, vilket jag tycker är riktigt kul! 

Ha en skön sommar=)

110601

Nu har det hänt massor på hemsidan. Jag har gjort om den igen och förhoppningsvis blev den ännu bättre och mycket tack vare Fredrik Smedenborns underbara foto  www.smedenborn.se

Jag har även gjort så man kan lyssna på låtar under fliken "lyssna". Där ligger nu låter från EP men även låtar som inte är utgivna. Låtarna är från vår spelning på Villa Sandhem 110521. Kanske inte den bästa ljudkvalitén då det är en mycket enkel inspelning som vår ljudtekniker David gjorde i smyg=)  

Inom kort kommer jag stänga ner min Myspace då den spelat ut sin roll och ändå inte är så aktuell!!!!! 

110527

Till hösten kom vår basist sluta då han skall studera på annan ort,  kunde jag skulle jag stoppa honom =) Jag och bandet söker därför efter en ny basist.  Vill ha en ödmjuk och duktig basist som passar bra in med resten av gänget. Släng i iväg ett mail via "kontakt" om du är itnresserad.

110522

TACK alla som var och lyssna på mig på Villa Sandhem igår, det var ni som gjorde kvällen magisk. Hoppas jag får komma tillbaka till hösten och då fyller vi stället till taket =)

110521

Ikväll smäller det, spelning på Villa Sandhem i Katrineholm! Kommer bli en magiskt kväll då det är en fantastiskt mysig och intim lokal. Lite som att spela i någons vardagsrum. Hoppas vi ses ikväll och att det blir mycket folk!

110517

Fått förfrågan om att spela på en festival på Gotland i sommar, vore ju riktigt kul om det inte vore det att jag inte kan! Annars händer det mycket nu rent musikaliskt då vi nu fått in Ellen och Kerstin på stråk och ev. även en som kommer spela lite blandad rytminstrument. Känns otroligt kul just nu och vill bara ut och spela mer.

110517

NY LAYOUT PÅ HEMSIDAN. Har börjat få bilder från mitt samarbete med fotografen Fredrik Smedenborn och logo från Byråkreativ. Gå gärna även in och kolla in mer bilder i mitt fotoalbum.

110428

Nu kan du läsa en intervju med Rickard Vågerud på bloggaren Markus Åbergs blogg. scenbloggen.com/slipsens/Intervjun ligger även under fliken "media".

110318

ÄNTLIGEN, nu finns jag på Spotify. Gå in och lyssna och lägg in mig på din allra hetaste spellista.

110223

Nu finns skivan och köpa på Itunes Store. Snart även på Spotify!

101215

Nu finns skivan till försäljning. Beställ: [javascript protected email address]60 + porta. Kommer inom kort finnas på Itunes, Spotify m.m.

101207

Nu är skivan på mastring sedan jag och Gustaf godkänt den. I mitten av nästa vecka skall allt vara helt klart och den skall finnas till försäljning.

101127

Under helgen hoppas jag kunna lägga ut min nya EP på min myspace och även fixa så det går och lyssna på låtarna under fliken "lyssna" på min hemsida. Nästa vecka kommer skivan lämnas för tryck och sedan finnas till försäljning / /Rickard 

101120

Nu börjar jag få tillbaka dem första utkasten på mixarna och de känns riktigt bra. Alla hargjort ett fantastiskt jobb och skivan kommer snart finnas till försäljning. Ett måste i julklapp.

101101

Nu har vi spelat in 5 låtar och inspelningen är klar. Nu får man vänta på att de skall mixas och sen blir de spännande och få höra det slutliga beskedet. Tack Gustaf och bandet för att ni tog er tid och spela in. När mixen är färdig blir det tryck och sen finns den för försäljning...

101013

Nu har jag även en egen fanpage på facebook, kom in och bli ett fan till Rickard Vågerud!!!

http://www.facebook.com/pages/Rickard-Vagerud/166455783929

101002

Nu händer det saker. Jag har uppdaterar min myspace sida och startat en egen hemsida.

101002

Äntligen är allt klart. Vecka 44 spelar jag in skiva i eM-Productions nya studio. Som producent har jag och bandet fått äran att få jobba med Gustaf Spetz. Jag har hela tiden haft samtal med Gustaf och hoppats att han skall ha tid att producera oss då vi redan från första stunden kände att Gustaf skulle passa perfekt. Jag tror Gustaf lekfullhet och känsla att lyfta fram rätt saker kommer vara ett lyft både för mig och bandet. Jag ser fram emot att få presentera resultatet under höst/vinter.

www.myspace.com/gustafspetz

www.gustafspetz.com /Rickard

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)