Biografi

/tjej-002.jpg

Musikintresset startade i en kompis källare i Henån där vi lyssnade på obskyr musik för att vara på Orust d.v.s. inte Snowstorm, Gyllene tider eller Kenneth and the knutters. Det var band som The Smiths, Radiohead, Bella and Sebastian, Jakob Hellman och annan "svår" musik. Kommer ihåg när kompisen hade kommit över en demoband med Popsicle och Kent när dom fortfarande hette "Havsänglar", stort. Musiken varvades med rundpingis och innebandymatcher i källaren. 

Vågerud bodde sedan flera år i Uddevalla och Göteborg för att sedan hamna som student i Karlstad. Det var där musikskapandet startade på allvar i slutet av 90-talet. Där Vågerud kom i kontakt med Fredrik Magnusson, Nicklas Fridh och Jussi Nikkanen. Tillsammans bildade dem bandet Pool. När studierna tog slut flyttande Jussi hem till Finland och ersattes av Malin Gustavsson på trummor. Pool spelade runt om på flertal Kårhus i Sverige och medlemmarna i bandet varierade, men Pool splittrades efter några år när Vågerud flyttade till Norrköping. 

Vintern 2008 kom Rickard i kontakt med David Richardsson som spelar piano i Vågeruds band. Valborg 2009 hade Vågerud sin första spelning på Saliga Munken i Norrköping. I efterhand vet jag inte om Vågeruds melankoliska musik var den mest lämpade på en valborgsmässoafton. 

Hösten 2010 spelade Rickard in sin första EP ‘n "Mitt svenska mod" som producerades av Gustaf Spetz.

I juli 2012 åker hela bandet till västkusten och påbörjar inspelningen av nya skivan tillsammans med Ulf Lundgren och Bo Savik som producenter. Resan resulterar i bl.a. låten "Fönstertittaren" men det blir aldrig någon ny skiva utan två singlar. 

Under 2014 spelas en ny skiva in tillsammans med bandet. Producent för skivan är Zebastian Swartz och mixning Niklas Berglöf. EP'n hette "Om du ändrar mig kommer du att ångra dig". Omslaget tecknades av Viktoria Petersson.

Våren 2017 släpper Vågerud sitt första album. ...Ett hjärta av bly. Skivan består av 10 låtar och är inspelad i Over the top studio i Norrköping. Skivan är producerad av Rickard Vågerud och Anders Berlin.  

Efter en längre tystnad på 2 år släpps den nya singeln "Hon måste va blind, han måste va dum" under 2019. En ytterligare singel är klar och en EP beräknas släppas i höst. 

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)